اسدالله عباسی : دستهبندی مدارس کاری عادلانه ، منطقی و علمی نیست.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه آموزش و پرورش باید امتحانات را به صورت استاندارد برگزار کند، گفت: تنوع مدارس عادلانه نیست چرا که دانشآموزان کمبرخوردار، متوسط و مرفه باید در شرایط یکسان تحصیل کنند.
به گزارش وبسایت مشاوره تحصیلی دکتر بابک موسویان و به نقل از خبرگزاری خانه ملت با اشاره به لزوم برگزاری امتحانات به صورت استاندارد، گفت: این وزراتخانه باید با برگزاری امتحانات باکیفیت و استاندارد اعتماد مردم را در این زمینه بهدست آورد تا بتوان براساس نتایج آن دانشآموزان را ارزیابی کرد.
نماینده مردم رودسر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در صورتی که امتحانات به صورت استاندار برگزار شود برای ورود دانشآموزان به مدارس نمونه و تیزهوشان نیازی به برگزاری آزمون ورودی نیست.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: در ارزشیابی دانشآموزان باید معیارهای متنوعی نظیر رفتار ویژگیهای اخلاقی، سطح سواد و … مورد نظر قرار گیرد؛ تمام این موارد باید در سابقه تحصیلی دانشآموزان در نظرگرفته شود.
وی اظهار کرد: در حذف تدریجی کنکور استاندارد بودن امتحانات نهایی نقش بهسزایی دارد و به دلیل عدمکیفیت این امتحانات قانون حذف کنکور تاکنون اجرایی نشده است؛ امتحانات نهایی برای ارزیابی یکسان دانشآموزان برقرار شده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه تاکید کرد: اگرچه مدیران مدارس قابل اعتماد آموزش و پروش هستند اما کیفیت آموزش، نحوه نمرهدهی در تمام مدارس یکسان نیست به همین دلیل آموزش و پرورش باید معیارهایی را برای امتحانات نهایی و نتایج آن در نظر بگیرد تا تبعیضی بین دانشآموزان ایجاد نشود.
عباسی با انتقاد از تنوع مدارس، ادامه داد: وجود این تنوع عادلانه نیست چرا که دانشآموزان کمبرخوردار، متوسط و مرفه باید در شرایط یکسان تحصیل کنند و مزایا، امکانات و معلمان متخصص به صورت عادلانه بین آنها توزیع شود؛ وجود تنوع مدارس یکی از موانع حذف کنکور است چرا که نمیتوان به نتیجه امتحانات در مدارس مختلف اعتماد کرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پایان افزود: دستهبندی مدارس کار منطقی و علمی نیست؛ در کشور وجود سه نوع مدرسه استثنایی برای عقبماندگان ذهنی، تیزهوشان برای دانشآموزانی که به معنای واقعی سرآمد هستند و عادی مجاز است اما متاسفانه امروزه ۷ نوع مدرسه در کشور وجود دارد./